Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
JBL T560BT Mikrofonlu Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, ilginç bir şekilde ülkemizde çok popüler bir konuma gelen JBL T serisi ailesine en son dahil olan bluetooth kulaklık üyelerinden biri.
Bu bluetooh kulaklık JBL T560BT Mikrofonlu Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıküzerine konumlanmış, T500BT üzerine gelen bir model gibi düşünülse de; aslında T500BT ve T560BT arasında bizim gözlemleyebildiğimiz herhangi bir fark yok. Malzeme kalitesi, tasarımı, sürücüleri, bağlantı özellikleri, batarya özellikleri, gramı gramına ağırlıkları ve portları aynı olan JBL T560BT Mikrofonlu Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, karşımıza yeni bir isimle çıkan bir T500BT diyebiliriz.
JBL T serisi isminde ki "T" harfi, aslında "Tune" kelimesinin kısaltması. Markanın kulak üstü kulaklık modelleri, bir kaç seriye bölünmüş durumda. Her seri içerisinde, her bütçeye yönelik birçok seçenek bulunuyor.
Bu seriler:
· C Serisi
· E Serisi
· Everest Serisi
· Club Serisi
· JR Serisi
· Live Serisi
· Tune Serisi(Tune 560BT Burada)
· ve Tour Serisi
şeklinde sıralanabilir.
JBL Tune serisi modelleri arasında ise;
· Tune 500(Daha önce incelemiştik, buraya tıklayarak inceleme yazımıza gidebilirsiniz)
· Tune 450BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 460BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 500BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 510BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık
· Tune 660NC Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 700BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 710BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 750BTNC Bluetooth Anc kulak üstü kulaklık
· Tune 760NC Bluetooth Anc kulak üstü kulaklık
modelleri yer alıyor.
Tune serisi, ülkemizde ve dünyada en çok tercih edildiğini gördüğümüz JBL bluetooth kulaklıkların başında geliyor.
Bunun sebeplerin başında muhakkak bu bluetooth kulaklıkların malzeme kalitesi, bağlantı performansları, konforları ve makul seviyedeki sonik performansları ile fiyat/performans kavramının altını doldurabiliyor oldukları gerçeği gelse de, ortada büyük bir hype olduğu da gözden kaçmıyor.
Sunum
JBL Tune 560BT Bluetooth Kulaklık; sade, amacına uygun ve kaliteli bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun İçinden Çıkanlar:
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, siyah ve mavi renk seçeneklerine sahip olarak bizlere sunuluyor. İncelemek için elimizde bulundurduğumuz model siyah renkte.
Sadece 155 Gram ağırlıyla, kulaklık çok hafif sınıfta yer alıyor. Katlanır yapısı, aynı zamanda Tune 560BT’nin taşınabilirliğini arttıran başka bir unsur.
Kabin bir çok açıda hareket edebilen ve dönebilen yapıda.
Kabinin iç kısmında yer alan, büyük bir alana yayılmış "L" ve "R" harfleri, kolaylıkla göze çarparak, simetrik yapıdaki bu kulaklığı kafanıza takmaya hazırlanırken hızlıca sağ-sol ayrımı yapmanızı sağlayan güzel bir özellik.
Kabinlerin dış tarafa bakan yüzeylerinde, parlak siyah JBL logoları; gövde üzerinde ki başka bir dizayn elementi.
Kulaklığın üzerinde bulunan tuşlar ile ses yüksekliğini ayarlayabiliyor, müziğimizi durudup-başlatabiliyor ve parçalar arasında geçiş yapabiliyoruz. Yine, tabii ki JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık'yi gü. tuşu üzeirnden kapatıp açabilmek mümkün. Airpods MAX gibi bir durum söz konusu değil yani. :)
Hem tasarımsal, hem de günlük kullanımı etkileyen bir öğe olarak port bölümü; JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık'nin parlayan yıldızı değil. Micro-USB, günümüzde hala satışta olan, hele ki son zamanlarda yenilenmiş bir kulak üzerinde kesinlikle görmek istemediğimiz portların başında yer alıyor. Artık neredeyse tüm cihazlarımızı tek bir port üzerinden, USB-C kullanarak şarj edebiliyoruz ve farklı seçenekler, yanımızda ek bir kablo taşımamız gerektiği anlamına geliyor.
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, ince ve orta sınıf bir plastik malzeme kullanılarak üretilmiş. Dokunduğumuzda çok sağlam ve dayanıklı gibi kelimeler kullanmamızı sağlayacak bir hissiyatı olmamasıyla birlikte, fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda bu noktada bir şikayetimiz yok.
Bluetooth kulaklık dünyasında JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık'nin, kendi fiyat skalasında sayısız rakibi var. Anker Q10, malzeme kalitesi kriteri söz konusu olduğunda, JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık'den daha iyi olacağını düşündüğümüz bir bluetooth kulaklık hatırlamaya çalışırken aklımıza gelen ilk model.
Kulaklığın kafa bandı yükseliği ayarlama mekanizmasını oynatırken, kabini hareket ettirirken ve katlarken herhangi bir çıtırdama ya da güvensizlik verici bir durumla karşılaşmadık. Bu anlamda oldukça pürüzsüz bir deneyim yaşatabiliyor.
Yastıkların malzeme kalitesi, ciltle pek uyumlu olmayan materyal yapısı dışında(buraya konfor kriteri altında daha detaylı değineceğiz) kötü sayılmaz. Yinede, benzer fiyat etiketine sahip bluetooth kulaklıklar arasında çok daha iyi kaliteli yastıklara sahip modeller kullandık.
155 Gram ağırlık, içerisinde bir çok elektronik, batarya, tuş ve bağlantı noktası gibi elementler barındıran bir kablosuz kulaklık sistemine göre; oldukça hafif sınıfta sayabileceğimiz bir değer.
Kulaklığın kafayı yatay düzlemde sıkıştırma kuvveti pek hafif olmasa da(bu özellik, kulaklığın kafada daha sabit kalmasını sağlayan bir unsur olduğundan tercih ediyor da olabilirsiniz) bu denli hafiflik, içi yarı hafızalı sünger dolu yumuşak yastıklar ve kafa bandı altında bulunan destek yastığı; JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık gibi bir bluetooth kulaklığa yeterince konforlu hükmünü verebilmemiz için yeterli argümanlar sunuyor.
Tek sorun, yastıklarda ki kaplama materyalinin seçimi. JBL Tune serisinin bir çok modelinde aynı durum söz konusu. Burada ki suni deri padler, poşet hissiyatı uyandıran, ciltle uyumlu olmayan ve pek terleten yapıdalar. Bu da konforu etkileyen faktörlerin başında gelmekte…
Spor salonunuzda bu modeli her ne kadar çok kullanan arkadaşınız olduğunu bilsek te, bir JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık Kulaklık ile spor yapabildiğimizi hayal edemiyoruz.
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, aktif gürültü engelleme özelliğine sahip bir bluetooth kulaklık değil.
ANC, yani "Aktif Gürültü Engelleme" özelliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayarak sizler için kaleme aldığımız bilgilendirici içeriğie göz atabilirsiniz.
Pasif gürültü engelleme özelliği, bir teknoloji değil. Çoğu ANC olmayan kulaklığın pasif gürültü engelleme teknolojisine sahip olduğu öne sürülerek bazen markalar kendilerini komik duruma düşürebiliyorlar. Arkası açık olmayan tüm kulaklıkların bir seviyeye kadar pasif gürültü engelleme başarımı muhakkak mevcut. JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, şüphesiz bunlardan biri.
Kulaklığımız kulak çevreleyenden ziyade, kulak üstünde, kulağın yan taraflarında boşluk kalacak şekilde konumlanan bir kulaklık olduğundan; burada ki pasif izolasyon, umduğunuzdan düşük seviyede etki gösteriyor olabilir. Bu kriterin, kulaklığın fiyat etiketinden bağımsız sonuçlar gösterebileceği tecrübesiini aktarmamızla birlikte, T560BT kulaklarınıza takılı haldeyken müzik başladığında, etrafınızı kolay kolay duymayacağınızı da belirtebiliriz. Son olarak, tahmin edebileceğiniz üzere, kulaklık dış tarafa bir miktar ses sızdırması da yapabiliyor.
İlk bakışta tam bir günlük kullanım kulaklığı; başınıza gelebilecek her senaryonun altından kalkabilecek özelliklere sahip donanımlı bir bluetooth kulaklık olduğu düşünülse de, JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık;
16 Saat batarya ömrü, suya, tere ve tozlara karşı bir dayanıklılığı bulunmayan gövde yapısı, micro-usb portu ve aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmaması ile; bu konuda iddialı bir kulaklık değil.
16 saat batarya ömrü, günümüz standartlarında üretilen bir bluetooth kulaklık için gerçekten az. İncelediğimiz kulaklıktan daha uygun bir fiyat etiketine sahip Anker Q10, zira 60 saat batarya ömrüyle sektöre bir şok yaşatabilecek pil performansına sahip. Bu kulaklıkta USB-C portu ile hızlı şarj desteği sunuluyor olmasından bahsetmiyoruz bile.
Suya, tere ve tozlara karşı dayanıklılığı temsil eden bir IP sertifikasının yokluğu; yine JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklığa outdoor senaryolarda tüm kalbimizle güvenemediğimiz bir senaryo ortaya döküyor.
ANC özelliği, bu fiyat bandında zaten default olarak görmeyi beklemediğimiz bir premium karakter olsa da; sahip olan modeller gördük. Tekrar etmek gerekirse, pazarda rekabet çok sıkı.
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık üzerinde bir mikrofon sistemi mevcut. Böylelikle, aramalarınız, toplantılarınız ve oyun esnasında elimizde ki kulaklığın en azından iş göreceğine güvenebilirsiniz. Mikrofon kalitesine, kendi kriter başlığı altında daha detaylı değineceğiz.
Markanın "JBL Headphones" isimli bir uygulaması olsada, burada Tune serisi içerisinden sadece yeni "Tune 130NC ve Tune 230NC TWS" modelleri için bazı hizmetler sunuluyor.
Yinede, biz bu kulaklığı günlük yaşantısında çok fazla kullanan insanla karşılaştık ve çoğu halinden pek memnun durumda.
Öncelikle, JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklığın mikrofon performansını, Youtube kanalımızda ki video incelememizi ziyaret ederek kendi kulaklıklarınızla duyabilir, bu teste kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıkğın bir mikrofon sistemine sahip oluşunu her ne kadar değerli bulsak da, bu mikrofonlar super temiz, canlı ve gerçekçi ses alma yeteneğine sahip değiller.
Açıkçası, burada çok da fazla söylenebilecek şey yok. Yeterli, anlaşılabilir bir ses yakalayan bu kapsüller başka bir çok yerde karşılaşabileceğiniz kadar standart.
Elimizde ki bu inanılmaz popüler kablosuz kulaklık, bağlantı özellikleri ile artık oldukça demode bir duruşa sahip.
Bluetooth 4.1, stabil bir bağlantı sunabilen fakat bu kulaklık özelinde ilk bağlantıyı yavaş gerçekleştiren, artık eskidiği söylenebilecek bir bağlantı altyapısı.
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıkğın; aptX, aptX HD, LDAC gibi herhangi bir üst düzey aktarım kodeğine sahip dahil. Bu kulaklık standart kodekler dahilinde android ve windows cihazlar ile SBC, apple cihazlar ile ise AAC kodek dahilinde bağlantı kuruyor.
Biz testlerimizde elimize ki bluetooth kulaklığın bağlantısında herhangi bir kopma yada başka bir sorunla karşılaşmadık. Yine de, bu kriterler artık lüks değil :)
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık; eğlenceli tonal karakter ve ortalama çözünürlük başarımı vaad eden bir kulaklık. 32mm çapındaki bu sürücünün ürettiği enerjik üst frekansları, dolgun ve doygun, gövdeli alt frekanslarla birlikte tam bir “V” karakterli sunum ortaya koyuyor.
Genel kullanıcıya yönelik tonlanmış bu kulaklık, super bir fiyat bandında yakaladığı ses karakteri ile bir çok insanın beğenisini toplayabiliyor.
Aşıraya kaçmayan ama şiddetli olabilen sub-baslar, aynı zamanda derinlere de inebilen yapıda. Mid-Bas bölgesi kulaklığı “boğuk” bir karaktere sokmadan, özellikle erkek vokallere gerekli gövdeyi verebiliyor.
Vokaller ve mid bölgesi genel olarak üst ve alt frekansların enerjisini tam olarak yansıtmayıp bir miktar geri planda kalsada, Hip / Hop, Pop gibi vokalin çoğu zaman ön planda seyretmediği türler için oldukça uyumlu.
Tizler pek enerjik ve kulaklığa canlı bir hissiyat katan, eğlence faktörünü arttıran yapıdalar. Bununla birlikte, bazı şarkılarda, bazı kulaklara bir miktar parlak gelebilecek, keskin bir yapıdaya bürünebildiklerini de söyleyebiliriz.
Kulaklık tabii uygun fiyat etiketi sayesinde ses kalitesi kriteri altında ki eleştirilerimizden kaçmayı başarıyor. Burada teknik potansiyeli yüksek sürücüler konulup; çözünürlük, detay başarımı gibi kavramlarla birlikte devasa bir sahne altyapısı beklemek hayal ürünü olurdu.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.