Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Kulaklık.com ekibi olarak, yoğun rekabete sahip kulaklık dünyasında inovatif özellikleriyle öne çıkan bir kulaklık elimize aldığımız zaman çok heyecanlanıyoruz.
Marshall Major IV, joystick şeklinde ki kontrol mekanizması, kablo üzerinden müzik paylaşma özelliği, kabosuz şarj desteği(bir kulak üstü kulaklıkta her gün gördüğümüz bir özellik değil), ikonik tasarımı ve maksimum konfora ek olarak; 80 saate aşan batarya ömrü sunuyor!
Bu, kelimenin tam anlamıyla olağan üstü.
Şu zamana kadar Türkiye pazarında söz konusu batarya ömrü olduğunda, üreticilerin Anker markasını örnek almasını tavsiye ediyorduk.
Marshall Major IV, bu anlamda yeni referansımız olabilir.
Marshall markasının eskimeyen, zamansız tasarım anlayışı onu ikonik bir figür haline getirdi.
Markanın geçmişinde onlarca Amfi, Hoparlör, Bluetooth Hoparlör, Bluetooth Kulaklık ve dahası yer alıyor.
Major IV, 2 farklı renk seçeneği ile bizlere sunuluyor. Siyah ve kahverengi. Bizim incelemek için elimizde bulundurduğumuz model, siyah renkte.
Sunum
Kulaklığımız kaliteli bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun içinden çıkanlar:
· Major IV
· 3.5mm Ses Kablosu
· USB-C Şarj Kablosu
· Kullanıcı Kılavuzu
Suni deri kaplaması pek gerçekçi gözüken kulaklığımız katlanabilir yapıda ve oldukça kompakt bir boyuta sahip.
Sadece 165 gram ağırlığında olan Major IV, çok geniş bir aralık dahilinde ayarlanabilen kafa bandı yüksekliği ayarlama mekanizması ile her boyutta ki kafaya oturabilir.
Yastıklar kulak çevreleyen değil, kulak üstünde konumlanacak cinsten.
İçerisinde 40mm çapında ki dinamik sürücüleri barındıran iki kabinin de dışında, beyaz renkte “Marshall” yazısı yer alıyor.
Sağ kabinin alt tarafında, ses açma-kısma, müziği durdurma-başlatma ve şarkı değiştirme işlemleri yapabileceğiniz çok amaçlı bir tuş bulunuyor. Joystick gibi bir mekanizmaya sahip bu arkadaş işe kulaklığı açıp-kapatabilmek de mümkün.
Kablo girişimiz, 3.5mm olarak sağ kabin altına konumlandırılmış. Girişin tam altında, USB-C portu ve bir LED gösterge yer alıyor.
Fiyatına göre çok iyi malzeme kalitesi ile üretilen Major IV, bize burada en ufak bir şikayet alanı bırakmıyor.
Kabin esnek, yastıklar pürüzsüz ve yumuşacık, herhangi bir eklem noktasında güvensizlik yaratacak bir gevşeklik yok.
Özellikle yastık kaplamalarının pürüzsüzlüğü, bizi etkiledi. Burası konfor kriteri altında daha geniş ölçekte açılacak.
Son olarak, kontrol tuşu basma hissiyatı güven verici ve uzun süre bozulmayacak gibi hissettiriyor. Tabii ki, bir Airpods MAX tuş hissiyatı aramayın.
Marshall Major IV, çok konforlu!
Tam ayarında bir clamping force(kulaklığın kafayı yanlardan sıkma kuvveti), yumuşacık yastıklar ve 165 gram ağırlık = kusursuz konfor.
Tek sorun, suni deri yastıklar pek hava almayı seven bir materyal olmadıklarından, yaz aylarında terleme yapacaklardır. Bu sorun kulaklık pazaranın büyük kısmında olduğu için, puan kırılabilecek bir durum olarak görmüyoruz.
Major IV, hiç iyi izolasyona sahip değil.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak üstünde ne kadar iyi oturduğu, yastıkların malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Marshall Major IV bluetooth kulaklık, kulak çevreleyen değil, kulak üstü konumlanan kabin yapısına sahip. Bu yapı, kulak çevresinde ki bir çok alanda boşluklar bırakabildiğinden, tam anlamıyla bir pasif izolasyon sağlayamaması doğal.
Kulaklıkta zaten aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor.
Bu kulaklık, kolay kolay başka bir yerde göremeyeceğiniz kadar uzun süren batarya ömrü ile tam bir şampiyon. 80 Saat!
Marshall Major IV, kablosuz şarj özelliği, 15 dakika şarj ile 15 saat çalışabilmesi (burası da şahane), katlanabilir yapısı ve müzik paylaşım özelliği ile üstün günlük kullanım özellikleri sunuyor.
Kendi fiyat bandında ki bazı kulaklıklarda bulunan, Marshall Marjor IV de ise bulunmayan bazı önemli eksiklikler de yok değil. Bunlar başlıca; ANC, ambiyans modu, suya ve toza karşı dayanıklılık ve bir uygulama desteği.
Major IV’ün mikrofon kalitesi oldukça iyi.
Bu mikrofonlar yeterince yüksek çözünürlüklü, şeffaf ve detaylı bir şekilde sesinizi karşı tarafa iletebiliyorlar.
Tek sorun, belki biraz daha hassas olabilir ve sesinizi biraz daha yüksek kaydedebilirlerdi.
Yine de, özellikle arkaplanın sessiz olduğu ortamlarda bu kulaklığı kullanarak tüm aramalarınızı gerçekleştirebilir ve toplantılarınıza memnuniyetle katılabilirsiniz.
Marshall Major IV Bluetooth Kulaklık, bluetooth 5.0 altyapısında, oldukça standart codecler eşliğinde aktarım sağlıyor.
AptX, aptX HD, LDAC gibi herhangi bir üst düzey aktarım codeclerine sahip dahil. Bu kulaklık standart kodekler dahilinde android ve windows cihazlar ile SBC, apple cihazlar ile ise AAC kodek dahilinde bağlantı kuruyor.
Biz testlerimizde elimize ki bluetooth kulaklığın bağlantısında herhangi bir kopma yada başka bir sorunla karşılaşmadık. Yine de, bu kriterler artık lüks değil :)
Codecler hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmeniz ve bluetooth kulaklık dünyasını daha iyi kavrayabilmeniz adına, bu konuda hakkında bir yazı kaleme aldık. İsterseniz buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
Marshall Major IV, ses kalitesi öyle şahane bir kulaklık değil. Teknik performans açısından.
Alt frekanslarda durum farklı olsada, özellikle tizlerin çözünürlüğü umduğumuzdan biraz daha olumsuz yönde.
Elimizde ki bluetooth kulaklık genel anlamda çok detaylı, şeffaf ve yüksek çözünürlüklü bir ses deneyimi yaşatmıyor olsada; Major IV’ün tonal karakteri bizce herhangi bir EQ ayarına ihtiyaç duymadan, tamamlanmış, doygun, dengeli ve eğlenceli. Bu kulaklığı kim tonlamışsa, kulaklarını iyi dileklerimizle çınlatıyoruz.
Kulak çevreleyen değil, kulak üstü bir kabin yapısına sahip olmasına rağmen, Major IV’ün bas performansı oldukça şiddetli, detaylı, doyurucu ve tiz frekansların aksine yüksek çözünürlüklü.
Alt-Orta frekanslar, gerçek enstrümanlar ve vokaller yeterince dengeli ve doğal çalıyor. Mid frekanslar ve tiz frekanslar arasında ki geçiş bölgesi bir miktar parlatılmış. Kulaklığın enerjik karakterinin kaynağı bu nokta. Bu parlaklık, irite olmaya başlama sınırımızı aşmayacak cinsten, bir sorun yok.
Major IV’ün geniş bir sahnesi yok. Elimizde ki bluetooth kulaklık bu anlamda epey standart bir performans sergiliyor diyebiliriz.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.